vasárnap, május 24, 2020

Kerti munka

Ma egy bő 5 órás kerti munka volt soron: sövénynyírás. De nemcsak nyírás, méretre vágás. Egy kb. 20 méter hosszú tiszafa sövényt kellett rendberakni. Helyenként majdnem 5 méter magas volt, ezt nyírtam vissza cirka 2,5 méter magasra.
A sövény a parkolónk egyik oldalát szegélyezi. A tulajdonos most engedélyezte ezt a drasztikus műveletet, már évek óta jelezzük neki, hogy ez így nagyon nem jó. Ugyanis télen (értsd december elejétől március végéig) a rárakódó hó miatt szinte az egész fekszik és ráhajlik az ott parkoló autókra. Végre megtört a jég, rájött, hogy ez nem jó így.
Az oldalát elektromos sövénynyíróval vágtam egyenesre (pár napja vettünk egyet), a tetejét pedig fűrésszel, rávágó ágvágóval és metszőollóval. De még a fölé hajló fák ágait is lenyestem. Egy-két bodzafa, ritkásan nőtt orgona, stb. is bevégezte ma. Elég is volt máról, elfáradtam. Különösen a rávágózásban, mert igenyösen megterhelő mellmagasságban, vízszintesen vastag ágakat vágni. A szomszéd osztrák család ma megtanulhatott egy-két magyaros káromkodást. :-)

Holnap hétfő és kihordjuk a lerakóba sok ágat és nyesedéket.

Nincsenek megjegyzések: