szerda, október 24, 2012

Fegyenc 18.

Sikerült beszorítani egy kis déli fegyencet, végül is arra van idő, amire időt szánunk:
  • Fekvőtámasz(7, 6): 2x(18-18), 12 (próba)
  • Húzódzkodás(2): 2x15, 10-10 az egykezes felé
  • Lábemelés(6): 2x12
  • Guggolás(1): 2x30
  • Függeszkedés(5, 4): 2x(30mp - 30mp), 20mp-20mp
  • Vádli(1): 2x(4p15mp)
Kissé bonyolítottam a dolgot, több mindenben növeltem az adagot illetve előrébb léptem.
A fekvőtámasz és húzódzkodás gyakorlatokban beraktam egy-egy új gyakorlatot az előírt adagok után.
A függeszkedésnél zsákutcának éreztem a 4. lépést (nagyon régóta stagnálok benne), így váltottam. Úgy érzem, jól tettem.
A lábemelésnél pedig már itt volt az ideje a nehezítésnek. Egyelőre leér a lábam a végrehajtás során, de ez van, remélem sikerül magasabbra tenni felfüggesztést. Annyira még nem zavaró.

Holnap csütörtök és pihinap.

3 megjegyzés:

Zsolti írta...

Szia Sanyi,

látod, megy az egykezes is, mondtam én. :) Hogy ízlett? A szokott magasságban és a szokásos módon, támasz nélkül végzed? Csak rá kell érezni! Hamarosan magam is felmérem, mit tudok ezen a fronton, mert már nagyon könnyű alacsony ismétlésszámmal.

Üdvözöl,

- Zsolti

Sanyi, az okoskodó gyerek írta...

Hali!

Az egykezes invertált evezést csak mint érdekességet próbáltam ki, természetesen a testem és a padló meglehetősen nagy szöget zárt be.

Továbbra is fenntartom, hogy vízszintes helyzetű test és függőleges karok esetén (október 12-én felrakott képek) az egykezes invertált evezés egyelőre (de szerintem kételőre is) számomra lehetetlen ekkora testsúllyal. Pedig elég erősnek érzem magam hátügyileg, de ehhez sehol sem vagyok.

Természetesen lehet írsogálni, hogy egykezes, de ez nem egzakt, reálisan mérhető teljesítmény, mert a test és a talaj szöge a döntő. Nagy szög esetén simán lehet egykezessel rajolni, de kicsi szögek esetén már szinte meg sem tudom magam mozdítani egy kézzel.

Ez abból is látszik, hogy az általam etalonnak tekintett invertáltból (majdnem vízszintes test, tehát nagyon kicsi szög, függőleges karok, támasztás nincs, alsó ponton nyújtott karok, felső ponton az öklök a mellkashoz érnek) sem tudok egyelőre 15-nél többet elvégezni.

A szög növelése esetén természetesen az egykezes is megy, de az csak önámítás, semmi több. Ez nem korrektül mérhető gyakorlat, pontosabban oda kellene írni, hogy mekkora a szög. De azt meg ki méregeti.
Nem is fogom ezek után egykezesnek nevezni az általam végzetteket, hanem egykezes invertálthoz vezető lépcsőfoknak.

A kötél hossza lényegtelen, hiszen adott kötéllel lehet kis szögben és nagy szögben is beállni, pláne támasztással. A szög a döntő.

Összegezve: az invertált evezés helyzetfüggő, azaz ez nem egzakt gyakorlat, nem összehasonlítható.

Ellenben a húzódzkodás, na ott már nincs szög, meg madzag, meg támaszték. Az már korrekt. Nem lehet sutyiban variálni a paraméterekkel. Az invertált csak egy jó gyakorlat, amit mindenki magának variál.

Na, ezt jó bőven levezettem így meló után :-)

Amúgy hogy van már a bal alkarod? Diclac gyulladáscsökkentő tablettákkal nem próbálkoztál még?

Zsolti írta...

Szia Sanyi,

így van! Ezt jól levezetted. :) Mindazonáltal, szögtől függetlenül jó erőgyakorlatnak tartom, aminek a terhelése remekül állítható a szög megfelelő változtatásával. Igaz, engem a kényszer vitt rá.

Kérlek szépen, az alkarom stagnál. Nehezen bírom. Még az elején szedtem aflamint rá, de szart se ért, csak szédültem tőle. Nagyon nem volt vicces úgy bútorszállítani. :D Ráadásul valamit az izmaimon is lazíthatott, így nagyon figyelnem kellett a megfelelő feszítésre, hogy szét ne essek közben. Azóta minden rosszat összeolvastam az effélékről, nem szeretnék több ilyet. Megint elmegyek a doktor bácsihoz, és mondom majd neki, hogy szúrjon meg, vagy nem érdekel, hogy mi jót csinál, de szereljen meg. Már nagyon unom! :) Amúgy jobb alkarom.

Üdvözöl,

- Zsolti